Széchenyi 2020

Gazdasszonyképző

A tevékenység közvetlen célja, hogy a szülők számára ismereteket adjon át az alapvető tápanyagokról, ezek szerepéről, a különböző korú gyermekek étkezésének követelményeiről. A tevékenység közvetlenül kapcsolódik a projekt azon céljához, hogy javuljanak a hátrányos helyzetű, szegénységben élő gyermekek táplálkozási szokásai, nagyobb szerepet kapjanak az egészséges táplálkozás irányelvei. Szeretnénk megismertetni a szülőkkel azokat az eljárásokat, melynek során a ház körül megtermelhető, vagy a piacon olcsóbban beszerezhető termékeket hogyan eltenni télire, mit hogyan kell befőzni, tartósítani. Olyan ismereteket szeretnénk átadni, amely a költséghatékony, ugyanakkor egészséges főzési szokásokat honosítja meg a családoknál. Szeretnénk hangsúlyt fektetni arra is, hogy az étkezések kulturált környezete, a családias, közös étkezés lehet a családi együttélés fontos tartalmi eleme is. Mindezekkel a tanfolyam hozzájárul a gyermekek életminőségének javításához, és ahhoz, hogy felnőttként igényük legyen a helyes táplálkozásra.

Kapcsolódó kategória

Kapcsolódó tartalom

Scroll to Top