Széchenyi 2020

Gazdasszonyképző

2019.08.15.-09.23. között került megrendezésre a Gazdasszonyképző programelem 4 alkalma Edelényben. A résztvevők hallhattak a főzéshez szükséges alapvető eszközökről. Főző-pároló edényekről, ételek előkészítéséhez szükséges eszközökről. A bevásárlás főbb szempontjairól. Készletezésről, mit lehet hosszabb távon is tárolni, miből ne halmozzunk fel sokat, mert hamar megromlik. Ételkészítéssel kapcsolatos tanácsokat is kértek a résztvevők. A gyümölcsök-zöldségek fogyasztásának fontosságáról is beszélgettek, valamint a rendszeres étkezés jelentőségéről. Utolsó alkalommal a befőzés, tartósítási lehetőségekről hallhattak a résztvevők. Közösen szilvadzsemet is készítettek. Új praktikákat ismerhettek meg. Elmondásuk alapján nem jellemző, hogy befőznének és télire eltennék az elkészített gyümölcsöt.

Kapcsolódó fájlok:

Kapcsolódó tartalom

Scroll to Top